Korisne informacije o našim mašinama

Opis solarijum mašina koje se nalaze u Solarijum studiju Ema

Solarijum Ema posjeduje najmodernije solarijume, marke Hapro-Luxura, posljednji modeli i prvi u Evropi su montirani kod nas u studiju. Svaka mašina ima anatomski ležaj sa duplom plastikom na ležaju i displej sa glavnim izbornikom koji služi za potrebe korisnika. Na glavnom izborniku, displeju, možete sve ove funkcije da pokrećete i birate ugođaj, uz objašnjenje vaših naredbi na engleskom jeziku i kompletne komunikacije sa korisnikom.
Mašine posjeduju poseban ventilacioni sistem, koji im omogućava dugotrajno i konstantno korištenje. Ventilacioni sistem ima veliki protok zraka (3800m3/1min.) i za potrebe svake mašine ugrađen je poseban električni ventilator koji dovodi zrak u prostor i veliki kanal koji je spojen na mašinu i odvodi topli zrak iz prostora, a sve sa ciljem stvaranja ugođaja korištenja.

Za potrebe i ugođaj korisnika, svaka mašina ima svoju klimu koja se podešava na glavnom izborniku. Također, na glavnom izborniku možete pojačati muziku koja je priključena na mašinu i daje potpuni ugođaj, kao i priključak MP3 sa muzikom po vašem izboru. Mašina posjeduje i Q-sens sistem osvježavanja vodenom parom, koju korisnik uključuje po želji i potrebi.

Posjeduje tri nivoa jačine sijalica za lice, koji se prilagođavaju različitim tipovima kože. Ove solarijum mašine prihvataju sijalice jačine 180w, što je maksimum koji može ponuditi jedna solarijum mašina, a sve sa ciljem davanja brže i kvalitetnije usluge. Zahvaljujući toj konstataciji, vaš boravak u solarijumu se smanjuje, a ne gubite na kvaliteti usluge.

Lampe za lice koje se koriste u Solarijumu Ema

Sijalice koje se koriste u solarijumu Ema su po evropskom standardu i sadrže omjere UVA i UVB zraka kako to nalaže svjetska zdravstvena organizacija. Naše sijalice imaju minimalnu izloženost UVA zrakama, što predstavlja najbolje moguće rješenje. Najidealniji omjer zraka koji ne oštećuje kožu i koji je preporučen i prihvaćen od strane svjetske zdravstvene organizacije. Također, moram da naglasim da ove lampe podržavaju samo solarijumi novije generacije, tako da vas molim da vodite računa kada posjećujete solarijume da isključivo tražite novije solarijume koji podržavaju nove lampe.

Način organizacije vremena provedenog u Solarijumu Ema

Solarijum mašine su programirane da se automatski pale i gase, iako ih i vi možete pokrenuti i ugasiti u svakom momentu ako želite. Vrijeme je organizovano na minute, vrijeme povećavate postepenim povećanjem minutaže (8, 10, 12, 15..). Elektronski sistem je povezan sa mašinom, sa njim upravlja uposlenica. Kada odaberete aparat i željenu minutažu, djevojka vam oslobađa aparat i vrijeme počinje da odbrojava, mašina se automatski pali za 2 minute (pretpostavlja se da je dovoljno za vrijeme skidanja) i poslije definisanog vremena automatski gasi i hladi se 4 minute (što vam ostavlja dovoljno prostora za oblačenje).